GündemTeknoloji

Whatsapp’tan Önemli Açıklama! O Uygulamasında Flaş Yenilik!

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcısı bulunan Whatsapp uygulaması her gün yeni bir özellikle kullanıcısının karşısına çıkmaya devam ediyor. Sevilerek kullanılan ve içeriğinde mesajlaşma, ses kaydı, fotoğraf ve video gönderme, görüntülü ve sesli arama gibi fırsatlar sunulan Whatsapp sadece cep telefonundan değil bilgisayar ve tablet üzerinden de erişim sağlama imkanı tanıyor. Son olarak masaüstü kullanımında yeni bir değişiklik yaptığını açıklayan Whatsapp, kullanıcılarını heyecanlandırdı. İşte o açıklama…

Yeni Bir Görünüm Kazanacak!

Sadece cep telefonundan değil bilgisayar ve tablet üzerinden de erişim sağlayan Whatsapp, kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Whatsapp uygulamasında bulunan QR kod okutma kısmından bilgisayara kolayca erişim sağlayan Whatsapp tarafından gelen bilgilere göre masaüstünde kullananlar için yeni bir özellik test edilmeye başlandı. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Whatsapp ses kayıtlarına ilişkin yeni bir özellik gündeme getirmişti. Whatsapp kullanıcıları için hazırladığı yeni ses kaydı özelliklerine göre ses kaydı göndermek isteyenler kaydı göndermeden önce önizleme yapabilecek. Bu sayede ne göndereceğini önceden duyabilecek. Bir diğer ses kaydı özelliği ise ses kayıtlarını arka planda dinleme özelliği. Ses kaydını dinlerken aynı zamanda başka bir ekran ile ilgilenebilme fırsatı sunacak.

Son olarak yapılan açıklama bilgisayar üzerinden kullananları yakından ilgilendiriyor. Henüz Beta aşamasında olduğu ifade edilen yeni özelliğe göre Desktop üzerinde karanlık modda kullanıldığında mesaj baloncukları daha koyu bir yeşil ve daha dikdörtgen bir hale gelecek. Bu yeni özellik için henüz kesin bir tarih verilmedi. Ancak kullanıcılar heyecanla yeni özelliğin gelmesini beklemeye başladı.