WizmirNET’e bağlanmak isteyenler dikkat: İzmir’de vatandaşlar bedava internet kullanıyorlar!

İzmir’de belediye ücretsiz internet hizmeti veriyor. Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesi olan WizmirNET ile ilgili belediye yeni açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada günlük kullanıcı sayısının 110 bine ulaştığı bildirildi. WizmirNET’e bağlanmak isteyenler için ise detaylar açıklandı.

İzmir’de belediye ücretsiz internet hizmeti veriyor. i 30 ilçede 78 park ve meydan, 20 vapur, 7 iskele, 60 otobüs hattı, 17 metro istasyonu, 41 tramvay, 78 köy ve 23 aktarma merkezi olmak üzere 324 noktada vatandaşlar söz konusu hizmetten faydalanabiliyorlar.

Bu kapsamda açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Ata Temiz, “WizmirNET kullanıcılarımız aylık olarak 200 binken şu an günde 100 bin seviyelerine ulaşmış durumdayız. Bu da ayda 3 milyon kullanıcı rakamı demek. Kullanıcı sayılarımız her geçen gün artıyor. İzmirliler yoğun ilgi gösteriyor. Artık 22,5 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ve 1 milyon 110 bin metrekarelik alanda da hizmet veriyoruz. İnternet hızımız çok yüksek. Şu anda Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesini yürütüyoruz” ifadeleri kullanıldı

Hizmetten faydalanan Maide Bostancı, “Bu sabah internet paketim bitmişti. Konak’ta indiğimde telefonumun kablosuz internetini açtım ve WizmirNET’e bağlandım. Arkadaşımla iletişime geçtim. Bu açıdan çok güzel oldu. Bu uygulama için teşekkür ederim” dedi.

Çağla İpek Akyüz ise müzik dinlemeyi çok sevdiğini söyleyerek “İnternet paketim bitmek üzereydi. Arkadaşımı beklerken internete bağlanıp müzik dinleyebildim. Yürürken bile müziksiz kalamıyorum. O yüzden benim için kurtarıcı oldu. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Nasıl ücretsiz internete bağlanılır?

Wizmirnet ücretsiz, kotasız ve engelsiz hizmeti veriliyor. Uygulamadan faydalanmak için internet bağlantısının yapılacağı cihazdan WizmirNET kablosuz ağ adı seçilerek giriş sayfasından “Kayıt Ol” butona tıklanması gerekiyor. İstenilen bilgiler girilerek telefona gelen şifreyle internet kullanımına başlanabiliyor. İstenildiğinde WizmirNET bağlantı durum sayfasında bulunan üst menüde “Şifre Değiştir” butonuyla yeni şifre oluşturulabiliyor.

Exit mobile version