Xiaomi Redmi 9C telefon almak isteyenler Nisan ayını beklesin: Fiyatta büyük düşüş olacak!

Dev teknoloji şirketlerinin Türkiye’de üretim süreçleri devam ediyor. Türkiye’de üretilecek olan ilk Xiaomi telefon modelinin ise Xiaomi Redmi 9C olacağı öğrenildi. Nisan ayında satışa çıkması beklenen Xiaomi Redmi 9C modelinin yerli üretim sonrası fiyatının 1.500 TL’ye kadar düşebileceği iddia edildi.

Akıllı telefon almak isteyen vatandaşlar için güzel haberler gelmeye devam ediyor. Teknoloji firmalarının Türkiye’de üretim hamlesi bir çok vatandaşın cebini rahatlatacak. 2 bin vatandaşa istihdam sağlaması beklenen Xiaomi’nin Nisan ayında satış işlemlerinin başlayacağı öğrenildi.

Öte yandan fabrikada ilk üretilecek modelin ise Xiaomi Redmi 9C olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de 1.900 TL bandında satılan Xiaomi Redmi 9C telefonların yerli üretim sonrası fiyatı 1.500 TL’ye kadar fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

Xiaomi Redmi 9C özellikleri nelerdir?

6.53 inç büyüklüğünde 1600 x 720 çözünürlüğünde LCD ekran

2.3GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli MediaTek Helio G35 yonga seti

IMG PowerVR GE8320 GPU

2 GB LPDDR4x RAM

32 GB (eMMC 5.1) dahili depolama birimi / 512 GB’a kadar microSD kart desteği

13 Megapiksel ana + 5 Megapiksel ultra geniş açılı lens + 2 Megapiksel derinlik sensörü

5 Megapiksel ön kamera

5.000 mAh kapasiteli batarya

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Xiaomi fabrikasına yaptığı ziyarette, “Önümüzdeki aydan itibaren bu fabrikada üretilen telefonlar, Türkiye’de satılmaya başlayacak. Burada tam kapasiteyle üretime geçildiğinde 2 bin vatandaşımız istihdam imkanı bulacak.” İfadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version