Teknoloji

Xiaomi Telefonlara HyperOS Güncellemesi Gelecek… Kullanıcıların Dikkatli Olması Gerekiyor

Akıllı telefonlara oluşan talep son 10 yılda birçok farklı markanın piyasaya sürülmesini sağladı. Yakın zamanda en çok sevilen markalardan biri olan Xiaomi, birbirinden farklı akıllı telefon modellerine sahip.

Akıllı telefonların sahip oldukları ekosistemler, dönemsel olarak güncellenir. Yeni özellikler sayesinde kullanıcılara daha farklı bir kullanım deneyimi sunulur. Xiaomi, akıllı telefon modelleri için güncellemelerini göndermeye başladı. İlk olarak Amiral gemisi modelinde yapılan güncellemelerden sonra Redmi ve POCO modelleri de güncelleme gelenler arasında yer aldı.

Hangi Modeller HyperOS Güncellemesi Alacak?

Marka tarafından HyperOS ekosistemine geçisin hızlandırıldığı görülüyor. Xiaomi’nin popüler modelleri için güncellemenin dağıtımına başlatıldığı biliniyor. Yayılan haberlerin dışında daha dikkat çeken detaylar bulunuyor. Güncelleme alacak modellerin özel bir sürüme sahip olacağı konuşuluyor. Markanın müşterilerini memnun etmek için geliştirdiği çeşitli sistemler ve özellikler çok yakında kullanıcı ile buluşacak.

Standart haline gelen güncellemelerden farklı olarak bu kez dikkatleri üzerine Xiaomi çekti. Özel sürüm hakkında birçok farklı bilgi bulunsa da sadece 3 model için uygulanacağı biliniyor. HyperOS güncellemelerinin sadece şu üç modelde yapılacak; Xiaomi 12X, POCO F3 ve Redmi Note 12 Pro 4G. Çok yakın bir zamanda güncellemelere başlanacağı da açıklandı. Söz konusu modellerin bilinen özelliklerinden biri Android 14 güncellemesi almayacak olan modeller olmasıdır. Bu nedenle Android 14 tabanlı olan HyperOS güncellemesi yerine Android 13 tabanlı bir güncelleme sunulacak.

HyperOS Ekosisteminin Özellikleri Hakkında Kesin Bilgiler Yok

Android tabanlarının uyuşmaması gibi sorunlar ile karşılaşılması nedeniyle yapılacak olan güncelleme kullanıcıların tedirgin olmasına neden oluyor. Akıllı telefon üreticileri tarafından piyasaya sürülen çeşitli sürüm güncellemeleri, kullanım deneyimini daha iyi bir seviyeye taşımayı hedeflese de kullanıcı için her zaman olumlu sonuçlar almak mümkün olmayabilir. Daha önceki dönemlerde MIUI sürümlerinde de benzer durumlar söz konusu olmuştur. Android 14 ve Android 13 arasında farklılıklar olduğunu görmek mümkün.

Farklılıklar ve soru işaretleri bulunsa da kullanıcılar için ayrıcalıklar yine de sunulacak. Yeni arayüz sayesinde kararlılığı ve hızı en iyi şekilde tecrübe edebilecekler. Güncellemeler yayınlandıktan sonra daha detaylı bilgilere ulaşmak mümkün olacaktır.