EkonomiGündem

Yağ krizi, Türkiye gündeminden düşmüyor: TMO’dan ayçiçek yağları için açıklama geldi!

Son günlerde neredeyse her gün konuşulan ve ülke genelinde tartışmalara sebep olan ayçiçek yağları stoklarıyla ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) son dakika açıklama geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, hem ayçiçek yağı hem de buğday ve unda herhangi bir stok sorunu yaşanmadığını ifade etti. İşte detaylar…

BloombergHT’de yayımlanan bir programda açıklamalarda bulunan Güldal, kimsenin kafasının karşımasına gerek olmadığını dile getirdi ve “Hem piyasada stoklarda ve toptancılarda hem de sanayicimizin elinde yeteri kadar ayçiçeği yağı ve tohumu var. Kimin elinde ne kadar ürünü olduğunu kayıt altında” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl da aynı şekilde spekülasyonlar yapıldığını hatırlatan Güldal, özellikle buğday konusunda TMO olarak tedariki sağlandığını ve makul fiyatlardan tüketiciye ulaştırıldığını ifade etti. Tüketicinin yokluk fikriyle paniğe sevk edildiğini ancak tedarikte bir sorun olmadığını ve Rusya’dan gemilerin yola çaktığını dile getirdi.

Kar ve yağmur bolluğu nedeniyle de sorun yaşanmayacak olan buğday hasadının birkaç ay sonra yapılacağını açıklayan Güldal, yem konusunda da Temmuz ayından beri regülasyon olduğunu, 3.2 milyon ton yem ham maddesinin makul fiyatlardan satıldığını belirtti.