Sağlık

Yağlarından kurtularak, fit bir görüntüye sahip olmak isteyenlerin tercihi liposuction ameliyatı zamlandı! 2022 Liposuction fiyatları ne kadar oldu?

Hem kadınlar hem de erkekler daha fit bir görüntüye sahip olmak için diyetler yapmakta, çeşitli spor uygulamalarına katılmaktadırlar. Ancak bazı durumlarda vücut içi yağlanmanın oldukça yüksek oranlara ulaşması, kişilerin kilo verme isteklerini bıçak altına yatarak gerçekleştirmesine sebep olabilmektedir.

Yaptığı diyet ya da spor ile kilo vereceğine inanmayan, aynada gördüğü görüntüden hoşlanmayan ya da çeşitli sağlık sorunları sebebi ile yağlanmak zorunda kalan ancak bu duruma artık bir son vermek isteyen kişiler, çareyi yağlarını aldırmakta buluyorlar. 2022 yılında diğer pek çok sektörde olduğu gibi sağlık sektörüne de ciddi oranlarda zamların yansıması, yeni dönem içerisinde yağ aldırma operasyonu geçirmek isteyen kişilerin liposuction fiyatlarını merak etmelerine sebep oldu. Peki, 2022 liposuction fiyatları ne kadar oldu? Devlet hastaneleri ve özel hastanelerde liposuction ameliyatı fiyatları ne kadar?

Devlet Hastanelerinde Yağ Aldırma Ameliyatı Fiyatları 2022

Devlet hastanelerinde liposuction ameliyatı yaptırmak isteyen kişiler, sıklık ile yeni dönem ameliyat ücretlerini araştırmaktadırlar. Ayrıca bu statüye sahip olan hastanelerde geçirilecek olan liposuction ameliyatlarının, SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığı da merak edilen diğer bir konu başlığı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Devlet hastanelerinde estetik görünümden kaynaklı olarak geçirilmek istenen her operasyonda olduğu gibi liposuction ameliyatında da ücretlendirme yapılmaktadır. Kişinin herhangi bir sağlık sorunu olmamasına rağmen sadece estetik kaygısı sebebi ile liposuction ameliyatı olmak istemesi, SGK tarafından olumlu yanıt verilen bir durum değildir. Bu neden ile devlet hastanelerinde liposuction ameliyatı olmak isteyen kişiler, ameliyatları karşılığında bir ücret ödemek zorundadırlar.

Liposuction ameliyatının fiyatları, ameliyatın gerçekleştirileceği hastaneye, ameliyatı gerçekleştirecek olan hekime ve kişinin yağ oranına göre değişiklik göstermektedir. Yeni dönem içerisinde bu tip ameliyatlar için belirlenmiş olan ücret aralığı 15 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiklik göstermektedir.

Liposuction Ameliyatı Hangi Bölgelere Uygulanır?

Yağ aldırma ameliyatı olmak isteyenler için işlemin uygulanabileceği bölgeler şu şekilde belirlenmiştir:

  • Üst kol
  • Boyun
  • Uyluk
  • Göğüs
  • Bel Çevresi
  • Karın
  • Kalça

Kimler Liposuction Ameliyatı Olamaz?

Yağ aldırma operasyonu, deri gerginliğini kaybetmiş olan ileri yaşlı ya da çeşitli deri rahatsızlıklarına sahip kişilere uygulanamamaktadır.