Gündem

Yanardağ patladı: Telefonlara ‘Hemen ayrılın’ mesajı atıldı!

Yanardağ patlaması meydana geldi. Patlama sonucunda lavlar, kasabaya yakın bölgelere ulaştı. Halk, telefonlarına gönderilen’Hemen ayrılın’ mesajının ardından tahliye edildi. Ekipler, OHAL ilan edildiğini bildirdi.

İzlanda’da 3 ayda 4. kez yanardağ patlaması oldu. Patlama sonucunda lavlar, kasabaya yakın bölgelerdeki duvarlara ulaştı ve tahliyeler gerçekleştirildi. Yaşanan patlamanın ardından OHAL ilan edilmesine karar verildi.

LAVLAR KORUMA DUVARLARINA ULAŞTI

İzlanda’daki yayın kuruluşu RUV’un haberine göre, Grindavik kasabasının kuzeyinde yerel saatle 20.00 sularında patlayan yanardağ lav püskürttü. Stora-Skogfell Dağı yakınlarındaki patlama sonrası lavlar, Grindavik kasabasının kuzeyindeki lavlara karşı koruma sağlamak için inşa edilen duvarlara ulaştı.

SON 3 AYDA 4. PATLAMA OLDU

Grindavik ile turistik bölge Blue Lagoon’dan çok sayıda kişi tahliye edildi. Yetkililerin “en güçlü patlama” olarak nitelediği olay, son 3 aydaki 4’üncü patlama olarak kayıtlara geçti.

OHAL İLAN EDİLDİ

İzlanda polisi bölgede olağanüstü hal ilan ettiklerini ve Sivil Savunma otoritesinin patlamanın boyutunu araştırmak için bir helikopter gönderdiğini söyledi. Yapılan açıklamada, ‘Sahil Güvenlik helikopter ekibi gece Hagafell ve Stora-Skogfell arasındaki Sundhnukagigar serisinde patlama meydana gelen bölgeye bilim adamlarıyla birlikte uçtu. Uçuş, patlamanın boyutunu değerlendirmek üzere bilim adamlarıyla birlikte yapıldı’ denildi. Patlamadan dakikalar önce IMO, sismik aktivitenin patlama ihtimalinin arttığına işaret ettiğini belirten bir bildiri yayınlamıştı.

TELEFONLARA SMS GİTTİ

Yerel basında çıkan haberlere göre, balıkçı kasabası Grindavik’te tahliye başlatıldı ve bölge sakinlerine bir an önce ayrılmalarını söyleyen acil durum kısa mesajları gönderildi.