Yangılar neden çıktı sorusuna cevap Time Dergi kapağında!

Ülke gündeminden düşmeyen ve herkesi yasa boğan yangınlarla ilgili birçok iddia ortaya atılıyor. Kısa sürede gündem olan iddia ise Time Dergisinin kapak görseli oldu. Bu görsel sabotaj ihtimalini tekrar gözler önüne serdi ve çok sayıda yorum aldı.

Olacakları ve yangını öngörür gibi hazırlanmış bir görsel de The Economist’in 2021 kapağına ait. Bu iki çarpıcı görsel de sanki bugüne ışık tutuyor. Ülke gündemini yaklaşık bir haftadır çıkan yangınlar kaplıyor. Eş zamanlı birçok yerde çıkan yangınlara müdahale hala sürüyor fakat bir türlü söndürülemiyor. Bir yandan yangına müdahalede yetersiz kalındığı hakkında diğer yandan da yangının çıkış nedeni üzerine iddialar ortaya atılıyor. Hem sosyal medya hem de tartışma programlarının ana konusu bu olmuşken dünyaca ünlü İngiliz dergisi Time, Nisan ayındaki kapak fotoğrafıyla gündeme geldi. Kapak fotoğrafında orman yangınları konu alınmış. Görselde yabancı kişilerin ellerinde bulunan kibritlerle ağaçları ateşe verdiği dikkat çekiyor. Çok konuşulan bu kapak fotoğrafı sabotaj iddialarını da güçlendirdi.

The Economist’in 2021 kapağı da dikkatli sosyal medya kuşanıcılarının gözünden kaçmadı. Görseldeki ateş ve ağaç olacakları önceden haber verir gibiydi..

Exit mobile version