Yangının nedeni belli oldu! İfadeleri alındı..

Ülkemizde arka arkaya çıkan yangınlar adeta yürek yaktı. Gündemden düşmeyen yangınların biri Marmaris’te meydana gelmişti. Bir kişinin de hayatını kaybettiği yangın hala devam ediyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda dün 13.00 sularında çıkan yangını söndürmek için yoğun çalışmalar sürüyor. Armutalan mahallesi Siteler mevkiinin üst kısmında meydana gelen yangın alevler kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yerleşim yeri ve otellere 100 metre uzaklıktaki yangın bölgesine, ilk etapta 1 helikopter, 7 arazöz ve su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

İki çocuk kitap yakıyormuş

Yangın başladığı noktaya yakın çevrede oturanlar tarafından, yangını iki tane komşu çocuğunun çıkardığı iddia edildi.  Bunun üzerine Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri, 10 yaşlarında 2 çocuğun pedagog eşliğinde ifadelerini aldı. Çocukların, “Kitap yakıyorduk. Bir anda alev çoğaldı. Kola şişesine su doldurup söndürmek istedik. Sönmedi. Biz de kaçtık” dediği öğrenildi.

Öte yandan Bodrum ve Köyceğiz’deki yangınlarla ilgili de araştırmaların sürdüğü belirtildi.

 

Exit mobile version