Yangınla Mücadele İçin Özel Ekip Kuruldu

Türkiye’de 28 Temmuz tarihinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada başlayan orman yangınları, ülkenin güney kesimlerindeki ormanlık alanlarda artarak devam ediyor. Ormanların, mahallelerin evlerin zarar gördüğü yangında bir çok vatandaş mağdur oldu. Ormanlarda yaşayan birçok hayvanın da zarar gördüğü yangınlar için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde, özel bir ekip kurulacak.

Yangınların Nedeni Araştırılacak

Türkiye’nin farklı noktalarına eş zamanlarda meydana gelen orman yangınları için özel ekipler kuruldu. Kurulan bu ekiple Ülkenin farklı bölgelerinde eş zamanlı çıkan orman yangınlarının araştırılması için özel bir ekip kuruldu. 29 Temmuz itibariyle çalışmalarına başlayan özel ekip tüm ihtimalleri araştırıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kurulan özel ekip çeşitli bölgelerde aniden çıkan yangınların sebebini araştırıyor. Terör ve sabotaj ihtimali üzerinde araştırmalarda bulunan ekip araştırmanın sonuçlarını  adli birimlerle paylaşılacağına değindi.

57 Yangın Kontrol Altına Alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Son 3 günde 22 ilimizde meydana gelen 71 orman yangınının 57’sini kontrol altına aldık. Nasıl? 3 uçak, 9 İHA, 38 helikopter, 680 arazöz ve su tankeri ile 4.000 personelin cansiperane mücadelesi sürüyor. Canımız yandı. Söndüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version