Yanında TC Kimlik kartı olan herkes için açıklandı: 75 TL ödeme yapmanız gerekiyor!

Milyonlarca kişi cüzdanında TC kimlik kartı taşıyor. Bu sene herkesi ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, 2022 yılında Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli 75 TL olarak belirlendi. Kayıp kimlik başvurusu yapmak isteyen vatandaşların söz konusu tutarı ödemesi gerekiyor.

Herkes kimlik kartını kaybedebilir. Bu durumda vatandaşlar ne yapması gerektiğini merak ediyor. 2022 yılında kayıp kimlik kartı başvurusu yapmak için 75 TL olan kayıp kimlik çıkarma ücretini ödemek gerekiyor. Ayrıca son 6 ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf, ihtiyaç halinde kimliğinizi kanıtlayan pasaport, ehliyet, aile cüzdanı, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı istenebiliyor.

e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor

Öte yandan vatandaşlar kendine ait olan veya velisi/vasisi oldukları 15 yaşını tamamlamayan kişiye ait T.C. Kimlik Kartının kaybedilmesi durumunda e-Devlet Kapısı üzerinden T.C. Kimlik Kartı Kayıp Bildirimi’nde bulunabiliyorlar.

Sisteme giriş yapınca çıkan bildirimde, “Bu hizmeti kullanarak; kendiniz veya 15 yaşını tamamlamayan velisi / vasisi olduğunuz kişiler adına, T.C. kimlik kartı iptali için kayıp bildiriminde bulunabilir ve daha önce kayıp sebebiyle iptal edilen kimlik kartlarını sorgulayabilirsiniz.” İfadeleri kullanılıyor.

Exit mobile version