Gündem

Yanlış Bilgi Yayan Hesaplar Kapatılıyor! Facebook, Youtube…

Facebook, Twitter ve YouTube’ dan önemli bir açıklama geldi. Sosyal medya platformları Koronavirüs kapsamında yanlış paylaşımda bulunan hesapları kapatma kararı aldıklarını bildirdi. ABD, bazı sosyal medya platformlarında yayılan yanlış bilgilerin önüne geçmeyi hedeflediklerini bu sebeple de Facebook, Twitter ve YouTube platformlarında yanlış bilgi yayan hesapların kapatılmasına karar verdi.

Facebook, koronavirüs aşılarıyla ilgili yanlış bilgi yayan çok sayıda hesabı kapatırken, Twitter ve YouTube pek çok hesabı askıya aldığını duyurdu. Ayrıca Facebook, koronavirüs aşılarına ilişkin karama haberleri yapan Rusya kaynaklı bir reklam ajansına bağlı 65 Facebook ve 243 Instagram hesabında kapatıldığını bildirdi.

Senatör’ ün hesabı askıya alındı

Cumhuriyetçi Kentucky Senatörü Rand Paul’ün, “maskelerin Kovid-19 virüsünün yayılmasında etkili olmadığını” YouTube üzerinden yaptığı bu açıklama üzerine hesabı askıya alındı. Bunun üzerine  Paul, “Bu sansürü çok tehlikeli buluyorum; ifade özgürlüğüne ve doğruya ulaşmak için şüphecilik ve sorgulamadan faydalanan bilimsel gelişmenin karşısında durduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı.