Afyonkarahisar haberleri

Yapay zeka destekli uygulama ile cezaevi firarisi Afyonkarahisar’da yakalandı

Afyonkarahisar’da jandarma ekipleri tarafından durdurulan bir araçtaki sürücü, kimliğinin olmadığını ve kimlik numarasını bilmediğini ifade edince, ekipler şüphelenerek olaya müdahale etti. Yapay zeka destekli Jandarma Akıllı Devre Uygulaması ile yapılan kimlik tespiti sonucunda şahsın Eskişehir’deki cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Saraydüzü-Fethibey köyü yol ayrımında ‘Şok Yol Kontrol Uygulaması’ gerçekleştirdi. Araçta bulunan ve adının O.K. olduğunu söyleyen şahıs, yanında kimlik ve resmi belge bulunmadığını, ayrıca T.C. kimlik numarasını da bilmediğini belirtti. Şüphelenen ekipler, yapay zeka destekli Jandarma Akıllı Devre Uygulaması (JADU) aracılığıyla kimlik tespiti yaptı.

2 ayrı suçtan 12 yıl hapsi var

Yapılan tespitte, şahsın 2 ayrı suçtan toplamda 12 yıl 17 ay hapis cezasıyla arandığı ve ayrıca Eskişehir Açık Cezaevi’nden firar ettiği belirlendi. Gözaltına alınan şahıs, mahkeme tarafından tutuklanarak Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.