Yapay zeka her yerde: Chatbot’lardan insansı robotlara

Hayatımıza girdiklerinden beri iyi mi oldu kötü mü soruları hala cevapsızken, yapay zeka geliştikçe gelişiyor. Chat robotlardan gerçek robotlara geçişse beklenenden hızlı oldu. Tabi bu yapay zeka şirketlerinin de rekabetini artırdı.

Yapay zeka (YZ) dünyası her geçen gün yeni gelişmelere sahne oluyor. Bu gelişmelerden bazıları chatbot’lar, insansı robotlar ve yazılım mühendisliği alanındaki YZ uygulamalarını içeriyor.

Elon Musk’tan ChatGPT’ye rakip: Grok

Elon Musk, OpenAI ile mahkemelik olduğu sırada ChatGPT’ye rakip olarak nitelendirilebilecek “Grok” isimli “chatbot”u hayata geçirmeye hazırlanıyor. Grok, ChatGPT’ye göre daha mizahi bir dil kullanacak ve verilen cevaplar daha iyi olacak. X’e entegre edilecek olan Grok, Premium+ üyelere özel olarak sunulacak.

Yapay zeka destekli insansı robot: Figure 01

Geçen haftalarda OpenAI’ın insansı robot geliştiricisi Figure ile yaptığı ortaklık sonucunda üretilen yeni insansı robot “Figure 01”, sosyal medya platformlarında yayımlanan bir video ile tanıtıldı. Figure tarafından paylaşılan videoda, yeni insansı robot yapay zeka desteği sayesinde tıpkı bir insan gibi konuşup, sohbet edebiliyor. Videoda yer alan görüntülere göre, “Figure 01” çevresinde olan bütün nesneleri rahatlıkla tanıyıp yorumlayabiliyor, bir insan ile sohbet ederken aynı zamanda farklı işler de yapabiliyor.

Yazılım mühendisliğinde devrim: Devin

Yapay zeka uygulamaları sadece chatbot olarak değil yazılım mühendisliği konusunda da büyük aşama kaydetti. Üretimsel yapay zeka girişimi olarak değerlendirilen Cognition, yeni yapay zeka yazılım mühendisi Devin’i tanıttı. Devin uygulaması, otonom olarak yazılım mühendisliği görevlerini tamamlamanın ötesinde kendi yapay zeka modellerini de eğitebiliyor. Türünün ilk örneği olan bu yapay zeka asistanı, basit bir komut alarak onu işleyip bir web sitesine veya yapay zeka programına dönüştürme yeteneğine sahip bulunuyor.

Yapay zekanın geleceği

Yapay zeka, her geçen gün daha da gelişmeye devam ediyor ve birçok farklı alanda kullanılmaya başlanıyor. Bu gelişmeler, gelecekte birçok yeni ürün ve uygulamanın ortaya çıkmasına neden olacak.

 

 

Exit mobile version