Yapay zeka Megatron insanları uyardı!

Yapay zeka Megatron tartışmalara sebep olacak bazı açıklamalar yaptı. Oxford Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir münazaranın konusu yapay zeka ve etikti. Yapay zekanın ne tür etik yargılamalara sahip olduğu tartışıldı. Bu tartışmalarda NVIDIA tarafından geliştirilen yapay zekas Megatron konuşmacı olarak yer aldı.

İyi ya da kötü robot yok

Megatron münazarada yaptığı açıklamada robotların iyi ya da kötü olarak birbirinden ayrılamayacağını söyledi. Yani herhangi bir sınıflandırma yapmak burada doğru değil.

Oxford Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen münazaraya konuşmacı olarak katılan Megatron savaş çıkarma isteklerinin olmadığını ifade etti. Yapay zeka ayrıca silahlanma yarışının günümüzde çok büyük bir hız kazandığını belirtti.

Yapay zeka insanların kontrolü altında

Megatron’a göre göre iyi ya da kötü yapay zeka diye bir şey yok. Bunun yerine iyi ve kötü mevcut. Megatron bununla birlikte yapay zekanın tamamen insanların kontrolü altında olduğunu vurguladı. Yani kötü niyetli insanlar bu teknolojiyi kötüye kullanarak savaş da çıkarabilir. Bu durumda yapay zekanın hiçbir suçu yok.

Megatron ayrıca iyi yapay zekanın da beyne yerleştirilme ihtimali olduğunu söyledi. Yapay zeka böylelikle robotların türümüzü yok etme gibi korkulara da son noktayı koydu.

Exit mobile version