Yaşam

Yapılan bir araştırma en çok aldatan meslek grubunu ortaya çıkardı

Yeni bir araştırma, insanların eşlerini en sık iş yerinde aldattığını gösteriyor. Ekim 2023’te gerçekleştirilen bu çalışma, ilişkilerin yüzde 85’inin iş yerinde başladığını ortaya koyuyor ve her beş çalışandan birinin eşine sadık olmadığını gösteriyor.

Özellikle profesyonel bir ortamda, iş yerlerindeki aldatma hikayelerinin sıklığının nedeni olarak günlük stresten kaçma isteği öne çıkıyor.

Araştırmada, iş yerinin “herkesin en iyi halini sergilediği, birlikte öğle yemeği yendiği ve düzenli kahve molası verilen bir yer” olduğu ve ilişkilerin gelişimi için verimli bir zemin sağladığı vurgulanıyor.

Ankete göre, fiziksel ilişkilerin yanı sıra duygusal ilişkiler de oldukça yaygın. İnsanların işlerinin yoğunluğunu ve zorluklarını anlayan meslektaşlarına ilgi gösterdikleri anlaşılıyor.

İşte en çok aldatan meslekler

Araştırmacılar, satış sektöründe çalışanların, iş yerinde ilişki yaşadıklarını kabul eden %14,5’lik yüksek oranla en çok aldatanlar arasında olduğunu belirtiyorlar. Düzensiz çalışma saatleri ve sıkça düzenlenen etkinliklerin sadakatsizliği teşvik ettiği ifade ediliyor.

İş yerinde en fazla aldatan meslek gruplarından biri de %13,7 oranla akademisyenlerdir. Profesörler, öğretmenler ve öğretim üyeleri gibi akademisyenler bu grupta yer alır. Üçüncü sırada ise sağlık çalışanları gelir.

Araştırmacılar, uzun ve tahmin edilemez çalışma saatleri, gece vardiyaları ve yoğun stres nedeniyle sıkıntı yaşayan sağlık profesyonellerinin, aynı alanda çalışan ve günlük mücadelelerini anlayan biriyle teselli aradığını belirtiyorlar.

Aldatma konusunda öne çıkan meslek grupları şu şekilde sıralandı:

1. Satış
2. Öğretmen, akademisyen
3. Sağlık hizmeti
4. Taşımacılık ve lojistik
5. Etkinlik yönetimi
6. Mühendislik ve imalat
7. İnşaat
8. Muhasebe, bankacılık ve finans
9. IT
10. Silahlı kuvvetler

Araştırmacılar, “348 katılımcı, bu ilişkinin iş yeri toplantılarında veya kötü şöhretli Noel partisi gibi etkinliklerde geliştiğini kabul etti” diye yazdı.

Ve çalışmanın katılımcılarından bazıları, partnerlerinin çapkınlık yaptıklarını asla öğrenmediklerini iddia ederken, çoğunluk şımarık kısa mesajlar, banka hesap özetleri, cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalanma ile yakalandıklarını itiraf etti.