Yapmayan yüzlerce lira para cezası ödeyecek: Araç sahipleri için 2 hafta sonra zorunlu olacak!

Türkiye’de kış ayları geldi. Bu kapsamda trafiğe çıkan araç sürücüleri için önemli gelişmeler yaşandı. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için iki hafta sonra kış lastiği uygulaması başlıyor. Kış lastiği takmayan araç sürücüsü yüzlerce lira para cezası ödeyecek.

Ticari araç sahipleri için zorunlu kış lastiği uygulaması Aralık ayında başlıyor. Bu kapsamda sürücüler araçlarının lastiklerini değiştirmek için oto lastikçilere akın ediyorlar.

Cezası ne kadar?

Bu sene kış lastiği takmamanın cezası 835 TL olarak belirlendi. 2022 yılı Ocak ayı ile beraber kış lastiği cezasına güncelleme gelebilir. Ancak husisi araç sahipleri için kış lastiği zorunluluğu bulunmuyor. Yalnızca trafikte can ve mal güvenliği için kış lastiği takılması öneriliyor.

Neden kış lastiği alınması gerekir?

Kış lastiklerinin sırt blokları daha geniştir ve sırt deseninde kışın yolda, tepelerde ve keskin virajlarda yol tutuşu için lastiğe ekstra kavrama gücü veren ve kar birikimini önleyen ekstra kanallar bulunur.

Türkiye’de ticari araç sahipleri için kış lastiği kullanmak zorunludur.

Düşük sıcaklıklarda yaz lastikleri kış lastiklerine göre daha hızlı aşınır.

Sürücülerin çoğu, zorlu kış koşullarında araç sürerken kış lastiklerinin kendilerine ekstra güvenlik sunduğunu fark etmektedir.

Bazı kış lastiklerinde ekstra güçlü yol tutuşu için çiviler bulunur. Bunlar tüm kış boyunca zorlu buzlanma koşulları yaşayan yerlerde çok önemlidir.

Exit mobile version