Gündem

Yargıtay’dan şaşırtıcı karar: Eşe “Alo” demek boşanma sebebi

Yargıtay’dan son dönemde boşanma davalarında dikkat çeken bir karar geldi. Artık eşlerin birbirlerine “Alo” demesi boşanma sebebi olarak kabul edilebilecek. Bu emsal kararı değerlendiren avukatlar ve vatandaşlar, konuya ilişkin çeşitli görüşlerini paylaştılar.

Mahkeme kusur olarak gördü

Samsun’da görülen bir boşanma davasında, eşlerden birinin diğerine “Alo” demesi mahkeme tarafından kusur olarak değerlendirilerek boşanma kararı verildi. İstinaf ve temyiz sürecinden sonra Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, “Alo” hitabının kusurlu bir davranış olduğuna hükmetti.

Avukattan açıklama

Avukat Fatih Karamercan, Yargıtay’ın bu kararını yorumlarken, şaka amaçlı “Alo” demenin boşanma sebebi olmasının zor olduğunu belirtti. Ancak sürekli ve alaycı bir şekilde kullanılması durumunda ve üçüncü şahısların duyup eşin küçük düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Vatandaşlar şaşkın

Konuyla ilgili vatandaşlar da farklı yorumlar yaptılar. Kimi vatandaşlar, “Alo” sözcüğünün nasıl kullanıldığının önemli olduğunu ve saygı çerçevesinde olması gerektiğini belirtirken, bazıları ise bu kararı şaşkınlıkla karşıladı.