Editörün SeçtikleriGündem

Yarın gece başlayacak Pazar sabahı bitecek! Şiddetli sağanak yağış olacak

Marmara Bölgesi’nde sağanak yağışın etkili olacağı zamana ilişkin yapılan yeni bir değerlendirme gündem yarattı. Konu ile ilgili olarak bölgeyi etkisi altına alacak yağışların habercisi olduğu belirtilerek Balkanlar üzerinden sağanak yağış geleceği bildiridi. Bununla beraber gelecek olan yağış, özellikle İstanbul’un Pazar günü sabaha kadar yağış almasını beklendiği ifade edildi.

PAZAR SABAHA KADAR DEVAM EDECEK

Mayıs ayının Türkiye genelinde bol yağışlı geçtiği dönemde, Marmara Bölgesi de yoğun yağışlardan nasibini alacağı ifade edilerek özellikle kırkikindi yağışlarının etkisi altına giren bölgede, İstanbul’a da yağışların geleceği tarih de paylaşıldı. Bununla beraber yapılan değerlendirmelere göre, Cuma akşamı Balkanlar üzerinden yeni bir yağış gelmesi beklendiği fiade edildi. Ayrıca bu yağışın etkisi Pazar sabah saatlerine kadar İstanbul’da devam edeceği aktarıldı.

2 PARTİ ŞEKLİNDE OLACAK

İstanbul’daki yağışın, 2 parti şeklinde sağlam olacağı tahmin edilirken Hava City isimli hesaptan yapılan paylaşımda, bu durum açıklandı. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Cuma akşam saatleri ile Pazar sabah saatleri arasında İstanbul il genelinin 2 parti sağlam yağış alacağını düşünüyorum. Beklediğim toplam miktar 14-28 mm arası. Trakya ile Balıkesir-Bursa arası kesimlere gidildikçe miktar artar. Analizler devam edecek.”