Yarın için 47 ile sarı kodlu uyarı yapıldı!

Yarın için illere önemli bir uyarıda bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 47 ile sarı kodlu uyarıda bulunuldu. Peki, sarı kodlu uyarı nedir? Hangi illere sarı kodlu uyarı yapıldı.

MGM vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı önlem almaları için uyarılarda bulunuyor. Yarın için 47 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Öte yandan yapılan açıklamalara göre, akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde etkili olacak rüzgar, zaman zaman fırtınaya dönüşecek. Bu nedenle vatandaşların ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
Ayrıca hava sıcaklıklarının azalarak kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi, hafta ortasından itibaren artarak mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller

Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Artvin, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya, K.Maraş, Muş, Nevşehir, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Karabük, Osmaniye, Düzce

Exit mobile version