Gündem

Yarın için 6 ile sarı kodlu uyarı yapıldı: Önlem almayan mağdur olur!

Vatandaşların önlem alması için duyuru yapıldı. Kurum resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda yarın için 6 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde yaşayan vatandaşların önlem almaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarılarını vatandaşlar ile paylaştı. Twitter hesabı üzerinden duyuruda bulunan kurum, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’de halen devam eden sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak cuma günü sabah saatlerine kadar Trabzon’un doğusu ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Sağanak yağışın bu akşam saat 22.00 ile yarın sabah 06.00’a kadar etkili olacağı açıklandı.

Yarın için 6 ile sarı kodlu uyarı yapıldı

Yarın için 6 ile yağmur uyarısında bulundu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Artvin, Rize, Sinop, Kastamonu, Samsun ve Trabzon bulunuyor. Bu illerde yaşayan vatandaşların yağmur nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir almaları gerekiyor.