Gündem

Yarın İzmir’de kuaför ve berberler açılıyor mu?

Tam kapanma süreci yarın sona eriyor. Bugün 81 il valiliğine gönderilen genelge ile açık ve kapalı olacak işletmeler belli oldu. Pek çok vatandaş ise kuaför ve berberlerin açık olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Yarın İzmir’de kuaför ve berberler açılıyor mu?

Corona virüsü vakalarının azalması için Türkiye, 17 günlük tam kapanma sürecine geçmişti. Yarından itibaren ise 2 haftalık kademeli normalleşme dönemine geçiliyor. Bu nedenle birçok vatandaş kuaför ve berberin açık olup olmayacağını internet sayfaları üzerinde araştırmaya başladılar.

Kuaför ve berberler yarın açık olacak mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede yeme-içme yerlerinin, Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis, hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebilecekleri belirtildi.

Kuaför ve berberler tüm salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmek kaydıyla hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekler.