Yarın kritik gün: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’ndan sonra açıklayacak!

Yılın bir Kabine Toplantısı daha yarın gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıda ekonomiden dış politikaya, Rusya ile Ukrayna arasındaki krize kadar birçok konu görüşülecek. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yapacak. İşte gündem maddeleri…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO Liderler Zirvesi temasları, ikili görüşmeler ve liderlerle yüz yüze görüşmelerinin Kabine’nin görüşeceği konular arasında olacağı tahmin ediliyor. Ukrayna-Rusya savaşının bölgesel yansımaları, Türkiye’nin arabuluculuk girişimleri ve savaşın sona ermesi için çabaları da Kabine’nin gündem maddeleri arasında yer alıyor. Karadeniz’in kuzeyinde yaşanan sıcak temaslar da toplantıda ele alınacak. Son ekonomik gelişmeler de masaya gelecek bir diğer önemli konu.

Enflasyonla mücadele Erdoğan ve bakanların ele alacağı mesele olacak. Bunun yanı sıra temel gıdalara erişim ve stokçuluk yapanlarla ilgili de Kabine’de görüş alış verişinde bulunulacak. Yaklaşan Ramazan Ayı öncesi ekonomide atılacak adımlar ve tedbirler görüşülecek.

TERÖR GÜNDEMİ

Terörle mücadele de Kabine’nin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD/YPG terör örgütleri başta olmak üzere terörle mücadele adımları ele alınacak. Bölgesel gelişmeler bu kapsamda ayrıntılı görüşülecek.

Exit mobile version