Gündem

Yarına kadar ödemeyen trafiğe çıkamayacak! Duyuru yapıldı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV ödemeleri ile ilgili açıklama yapıldı. Bir defaya mahsus olmak üzere ek motorlu taşıtlar vergisi ödemesinin 1. taksitinin yarından itibaren biteceği açıklandı. 21 Ağustos’ta bitecek taksit ödemesinin 6 Eylül’e uzatılmasının ardından yarın son gün olduğu ve ödeme yapmayan vatandaşların ise yarına kadar ödemeleri gerektiği açıklandı.

MTV 2 TAKSİT HALİNDE ÖDENECEK

EK MTV iki taksitte ödeniyor. İlk taksit için son ödeme günü yarın. İkinci taksiti ise kasım ayı sonuna kadar ödenecek. Yeni tescil edilecek araçların Ek MTV ödemesi ise normal MTV tutarı ile beraber peşin ödenecek.

TRAFİĞE ÇIKAMAYACAKSINIZ

Taşıtların satış ve devrinin yapılabilmesi için MTV’nin ve ek MTV’nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri de yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya çıkarma, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kapatma işlemleri mümkün olamayacak. Ayrıca vergi, amme alacağına dönüşecek olup bu alacak için vergi daireleri tarafından borcun tahsili için faiziyle icra işlemleri yapılması hatta haciz uygulanması da söz konusu olabilir.

DEPREMZEDELER EK MTV ÖDEMEYECEK

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle mücbir sebep hali ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ ile Sivas’ın Gürün ilçesinde deprem tarihi itibarıyla kayıtlı ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV’den istisna tutuluyor.

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 – 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

MTV’yi e-Devlet üzerinden de ödemek mümkün.