Yarına kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti: Yeni açıklama yapıldı, kaldırıldı!

Valilik yaptığı yazılı açıklama ile sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak bilgilendirmede bulundu. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “ 14 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 00.30 ile 16 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 20.00 tarihleri arasında ilan edilen Sokağa Çıkma Yasağı 14.07.2022 perşembe günü saat 17.00’dan itibaren kaldırılmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı bazı köy ve mezralarda 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Konu ile ilgili olarak Valilik açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada yasağın kaldırıldığı bildirildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bitlis İli Hizan İlçesi sınırları içerisinde bulunan; Yolbilen, Çalışkanlar ve Yaylacık köy ve mezraları bölgelerinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının bulunduğu ve barınma amaçlı sığınak/barınak tesis ettikleri bilgisi alınması neticesinde, bahse konu bölgelerde BTÖ mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince 14 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 00.30 ile 16 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 20.00 tarihleri arasında ilan edilen Sokağa Çıkma Yasağı 14.07.2022 perşembe günü saat 17.00’dan itibaren kaldırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hizan’da yapılan operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi

Öte yandan Bitlis Valiliği Hizan’da yapılan operasyon hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Yapılan bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı:

Bitlis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Bitlis ili Hizan İlçesi Yolbilen Köyü kırsalında (Fındıklı Ana Barınma Alanı) bir grup BTÖ mensubunun barındığı bilgisi alınmıştır.
Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca 14 Temmuz 2022 tarihi itibariyle BTÖ mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla bölgede “Eren Abluka” operasyonu başlatılmıştır.

İcra edilen operasyon neticesinde 1’i gri listede yer alan 2 BTÖ mensubu silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.
Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde operasyonlarını arttırarak, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

Exit mobile version