Editörün SeçtikleriEkonomi

Yarından itibaren geçerli olacak! Tam tamına 7.135 TL zam geliyor

Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranını büyük bir merakla beklenirken memur maaşlarına yapılacak zam, aynı zamanda çalışanlar için ödenecek kıdem tazminatının tavanında da değişikliklere yol açacağı ifade edildi. Ayrıca yüksek enflasyonun etkisi, son altı ayda tüm ekonomik sınıflarda maaşlı çalışanların alım gücünde büyük bir düşüşe neden olduğu da bildiriliyor.

3 TEMMUZ’DA KESİNLEŞECEK

Konu ile ilgili olarak tüm taleplere rağmen asgari ücrette bir artış yapılmayacağını açıklayan AKP, memur ve emekli maaşlarında ise sınırlı bir artış planladığı ifade edilirken kesin zam oranı, 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileriyle netleşeceği ve bu oran maaşlara herhangi bir ekleme yapılmadan yansıtılacağı da gündeme gelen haberler arasında yer alıyor.

YÜZDE 20.35 ENFLASYON FARKI

Milyonlarca emekli ve memurun aylık maaşlarını belirleyecek olan bu değişiklik, aynı zamanda kıdem tazminatlarının tavan tutarında da artışa neden olacağı ifade edilirken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, Haziran ayının enflasyon oranıyla birlikte memurlar için yüzde 20.35 enflasyon farkı öngörüldüğü de zam oranlarının hesaplanmasında büyük bir ipucu olmuştu.

7 BİN 135 TL ZAM

Belirlenecek 6 aylık enflasyon farkı, sadece memur ve emekli maaşlarında değil, aynı zamanda kıdem tazminatlarının tavan tutarında da değişiklik yaratacağı bildirilerek halihazırda 35 bin 57 TL olan kıdem tazminatının tavan tutarı, memur maaşlarına yapılacak zam sonrası 42 bin 191 TL’ye yükselecği ve bu noktada 7.135 TL artış olacağı belirtildi. . Bu artış, TCMB’nin beklenti rakamlarının gerçekleşmesi halinde Temmuz ayında yürürlüğe girecek.