Yarından sonra ESHOT otobüse, metroya binecek herkesi ilgilendiriyor: Ücret ödemesi yapacaksınız!

Türkiye’de birçok ilde resmi tatillerde ulaşım ücretsiz oluyor. Geçtiğimiz 29 Ekim için belediyelerden ücretsiz toplu ulaşım açıklamaları gelmişti. Bu nedenle 10 Kasım’da Eshot otobüs ve metroya binerken ücret ödenip ödenmeyeceği merak ediliyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli bir açıklamada bulunmuştu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, 98’inci yıldönümünde kentteki ulaşım tarifesinde yüzde 50’lik indirime gidildiği bildirilmişti. Bu kapsamda 29 Ekim günü ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, İzmir Metro A.Ş. ve İzmir Tramvayı ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN’da, mevcut ücret tarifelerinin yüzde 50’si geçerli oldu.

Toplu taşıma indirimli mi olacak?

Bu nedenle toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlar 10 Kasım’da da ücretlerde indirim olup olmayacağını araştırıyorlar. Ancak 10 Kasım, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlenen ulusal bir yastır. Resmi tatil olmayan 10 Kasım’da ulaşımdan da normal ücretler alınmaya devam edecek. Öte yandan bu tarihte saat 09.05’te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilecek.

Exit mobile version