Yasaklar kalktı: Yüzde 20 zam geliyor!

Corona virüsü pandemisi nedeniyle Türkiye’de pek çok kısıtlama kararı uygulanmaya başlanmıştı. Bu kapsamda düğün yapmak da yasaklanmıştı. Ancak 1 Haziran tarihinden itibaren düğün yasağı kalktı. Yasağın kalkması ile beraber düğün salonlarında yoğunluk yaşandı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan sektörden isimler ise fiyatlara yüzde 15-20 oranında zam yapılması bekliyor.

Düğün yasağının kalkması ile beraber vatandaşların düğün salonlarına talebi arttı. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan İstanbul Düğün Salonları Toplantı ve Davet Organizatörleri Derneği Genel Sekreteri Ahmet Batmaz düğün yapacak çiftlere çok önemli uyarılarda bulundu.

Doluluk oranı Temmuz’da yüzde 90 seviyesine ulaşır

Şu anda bir yoğunluk olduğunu söyleyen Batmaz, “2020 Mart ayından 1 Haziran’a kadar sadece 50-55 günlük bir süreçte iş yapabildik. 1 Haziran ile çok büyük bir yoğunluk oldu. İnsanlar ‘Tekrar kapanma gelir mi acaba?’ korkusuyla düğünlerini yapmak istiyorlar. Şu anda yoğunluk var. Tek beklentimiz akşam ve pazar yasağının kaldırılması. Eylül ayının sonuna kadar çok yoğun bir takvim içerisindeyiz. Doluluk oranları temmuz ayından itibaren yüzde 90 seviyesine ulaşır.” İfadelerini kullandı.

Düğünler ile ilgili olarak dün yeni bir gelişme daha yaşandı. 15 Haziran itibarıyla kapalı alanlarda azami davetli sayısı kaldırıldı. Düğünlerde yiyecek-içecek ikramına da yeniden başladı.

Exit mobile version