Yaşlara ve mesleklere göre corona virüsü aşı sıralaması belli oldu!

Corona virüsü aşısı 81 ilde sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı ise yaşlara ve mesleklere göre corona virüsü aşı öncelik sıralamasını vatandaşlar ile paylaştı. Açıklanan listeye göre, sağlık personel ve yaşlılardan sonra sırasıyla Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü, gıda sektörü aşılanacak.

Bugün Türkiye’de Çin’den getirilen corona virüsü aşıları sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Vatandaşlar ise kendilerine aşıların ne zaman uygulanacağını merak ediyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı covid19asi.saglik.gov.tr adresi üzerinden aşı grup sıralamasını paylaştı.

Aşı grup sıralaması

 

 

 

Yapılan paylaşım için bakanlık tarafından, “Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır” açıklaması yapıldı.

Dün corona virüsü aşısı vurulan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, , “Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor.” İfadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version