Yatırım Uzmanı Tuna Kaya gündemi salladı: Altın baskılanıyor, bombanın patlaması yakın!

Ocak ayına girilmesi ile birlikte tekrar yükseliş trendine giren ekonomi piyasaları, FED faiz kararlarının baskılamaları ve Rusya- Ukrayna savaşının etkileri ile iyiden iyiye dalgalı hareketler sergilemeye başladı. Yatırımcıların kafalarının karışmasına neden olan bu hareketlerden sonra devreye giren Yatırım Uzmanı Tuna Kaya, piyasalara ilişkin yorumlarını güncelledi.

Altının FED faiz kararı baskılarından ötürü düştüğünü ancak bu durumun değişeceğini belirten Uzman Kaya, gümüş ve gram altına dair fiyat tahminlerinde bulundu.

Altın Baskılanıyor Mu?

FED tarafından duyurulan faiz kararlarının piyasaları her daim olumsuz etkilediğini belirten Yatırım Uzmanı Tuna Kaya, faiz kararları doğrultusunda doların yükseliş trendine girdiğini altın fiyatlarının ise düşüşe geçtiğini belirtti. Tuna Kaya Çin’de de altına olan talebin azaldığını bu yüzden de fiyatlarda değişikliklerin gözlendiğini ancak bunun uzun süreli bir hareketlenme olmadığını belirtti.

“Yatırımcılar Endişelenmesin!”

Bayram öncesinde düşüş trendine giren ve uzun bir süre sonra 900 TL’lik seviyenin altına kadar düşmeyi başaran gram altın fiyatlarından sonra endişelenen yatırımcıların yüreğine su serpen Yatırım Uzmanı Tuna Kaya, şu an için endişelenecek bir durumun olmadığını ifade etti. Yatırımcıların bu süreç içerisinde biraz daha sabırlı olmaları gerektiğine dikkat çeken Uzman Tuna Kaya, yakın zaman içerisinde gram altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin gözleneceğini ve yatırımcıların kara geçeceğini ifade etti.

Yıl Sonu Gümüş ve Altın Tahmini!

Yaptığı piyasa tespitleri ile gündemi sallamayı başaran Yatırım Uzmanı Tuna Kaya, yıl sonu gümüş ve gram altın tahminlerini açıkladı. Tuna Kaya, bu şekilde ilerleyen bir ekonomik düzenin gram altın fiyatını sene sonu itibari ile 1400- 1450 TL seviyesine kadar, gümüşün gram fiyatını ise 14 TL’ye kadar yükselteceğini iddia etti.

Exit mobile version