Ekonomi

Yatırım Uzmanı Tunç Şatıroğlu’ndan şok sözler: FED faiz kararları, tamamen senaryodan ibaret!

2021 Eylül ayından itibaren dalgalı hareketler sergileyen dolar kuru, yılın son ayına gelindiğinde tarihi seviyeyi görerek 18 TL’ye kadar yükselmişti. Beraberinde euro kurunu 20 TL’ye, gram altını ise bin 82 TL’ye kadar yükselten dolar kuru, vatandaşların bütçelerini direkt olarak etkileyecek sektörel zamların ortaya çıkmasına sebep oldu.

Yeni döneme girildiğinde Merkez Bankası’nın piyasa müdahaleleri ve alınan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kararı kapsamında gerileyen ancak yine de dalgalı hareketleri sürdürmeye devam eden ekonomi piyasaları, FED faiz kararlarının piyasa üzerinde ki baskıları ve Rusya- Ukrayna savaşının getirdiği bilinmezlik sebebi ile tekrar yükseliş trendine girdi.

Ekonomi piyasalarında birçok faktöre bağlı olarak gözlenen bu olumsuz gelişmeler, vatandaşların uzman yorumlarını takip etmelerine sebep oldu. Bu esnada piyasaya dair yaptığı yorumlar ve ileri vadeli tahminleri ile adından söz ettirmeyi başaran Yatırım Uzmanı Tunç Şatıroğlu, güncel piyasa değerlendirmelerini duyurdu. Şatıroğlu, herkesi şaşırtan değerlendirmelere imza attı.

Uzmandan FED Değerlendirmesi!

Amerika Merkez Bankası (FED), geçtiğimiz ay yüzde 25 oranında faiz artırımı kararı almış ve bu karardan sonra piyasalarda büyük değişimlerin olması beklenmişti. Ancak beklendiği gibi çıkmadı ve piyasalar hali hazırda yüksek olarak gözlenen seyirlerine aynı seviyelerde devam etti. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uzman Şatıroğlu, FED’in faiz artırımı kararlarının tamamen bir senaryo olduğunu, piyasaların hali hazırda istenileni verdiğini ifade etti.

“Enflasyon Artışı İçin Son 10 Gün!”

Geçtiğimiz günlerde açıklanmış olan mart ayı enflasyon oranlarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “market ürünlerinin fiyatları bir- iki ay içerisinde düzelecek” söylemlerine dair yorumlarda bulunan Uzman Şatıroğlu, enflasyon artışı için son 10 günün kaldığını iddia etti.

Akaryakıt Fiyatları Ne Olacak?

Rusya- Ukrayna savaşının petrol fiyatlarına olan etkisini yorumlayan Uzman Şatıroğlu, petrol fiyatında düşüşün yaşanmasını beklediğini ancak bu durumun pompaya yansıyıp yansımayacağına Enflasyonla Mücadele Timlerinin karar vereceğini ifade etti.