Yatırım uzmanından tavsiye! En iyi yatırım bu aylarda olur!

Ünlü yatırım uzmanı son dönemde neye ve ne zaman yatırım yapacağını bilemeyenler için büyük tavsiyeler verdi. Yatırım uzmanı hangi aylarda yatırımın yapılması gerektiğini belirtti.

Yatırım araçlarının son dönemde oldukça değer kazanması vatandaşların yatırım emtialarına daha da yönelmelerine sebep oldu. Dolar, euro, arsa, konut, araba, altın, borsa ve daha birçok yatırım aracından geçmişten bu yana vazgeçilmeyen ise konuta yatırım oldu. Konut fiyatlarının bir dönem oldukça yükselmesi gözleri bu sektöre çevirirken yatırımını ne zaman yapması gerektiğini bilemeyenler araştırmaya koyuldu. Ünlü yatırım uzmanı son yaptığı açıklamalarda yatırımın ne zaman yapılacağına dair tavsiyelerde bulundu. İşte tüm detaylar…

Yatırım ne zaman yapılır?

Yatırım araçları arasından herhangi birini tercih eden ve parasını bu minvalde değerlendirmek isteyenlerin ne zaman yatırım yapmalı soruları araştırılmaya başlandı. Konu hakkında bilgi ve deneyime sahip olan emlak, arsa, arazi gibi taşınmazların geliştirme hizmetini verdiklerini belirten Deniz Tüzüner, “İstanbul ve Bodrum başta olmak üzere Tüm Ege’de sektördeki 10 yıllık tecrübemizle müşterilerimizin doğru zaman ve bölgelerde yatırım yapmalarına yardımcı olarak kâr elde etmelerini sağlıyoruz” ifadeleri ile tecrübelerinin sağlamlığını aktardı. Bununla beraber açıklamalarında;

“BAHAR VE YAZ AYLARINDA KONUT SATIŞLARI ARTIYOR. “Yatırım geri dönüşü yüksek gayrimenkul almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar var. Konut alım ve satımı yılın belli dönemlerinde daha yoğun oluyor. Ülkedeki ekonomik koşullardan bağımsız düşünürsek, özellikle bahar ve yaz aylarında konut satışlarında artış yaşanıyor. Öyle ki insanların kışa hazır olma isteği yaz döneminde gayrimenkul yatırımlarına talebi artırıyor. Bu durum, elbette fiyatlarda artışı tetikleyebiliyor. Ancak, bu dönemde daha çok seçeneği değerlendirme avantajı doğuyor” dedi.

Global etkenlerde değerlendirilmeli!

Açıklamaların devamında sadece mevsimlerin değil global etkenlerinde göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getiren Tüzüner, “Bu süreçte uzman ekibimiz gayrimenkullerle ilgili farklı detayları da inceliyor. Sadece Türkiye’de değil, globalde yaşanan ekonomik, politik ya da çevresel gelişmeleri de takip ediyor. Konut teşviklerinde ya da faiz oranlarında verilecek olan olumlu kararlar, dönem fark etmeksizin tüm seyri değiştirebilir. Bu yüzden, gayrimenkul yatırımı farklı metriklere göre karar verilmesi gereken bir süreçtir” dedi.

Exit mobile version