Ekonomi

Yatırımcısına Şok Karar! O Banka Resmen Yasakladı!

Dünyanın dört bir yanında son dönemde önemli yatırım araçlarından biri haline gelen Kripto para için son dönemde yasak haberleri arka arkaya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çin, Rusya, Hindistan ve son olarak Pakistan’dan gelen açıklamalara göre Kripto parayı kötü günler bekliyor. Bugün gelen bir başka habere göre dünyanın önemli bankalarından biri Kripto parayı desteklemediğini açıkladı. İşte detaylar...

Hesapları Kapatılacak!

Kripto para ‘ya bir ambargo daha geldi. Kripto para birimleri bugün açıklanan rakamlara göre; Bitcoin 42 bin 910 dolar, Ethereum 3 bin 305 dolar, Dogecoin 0,18 cent ve Ripple 0,77 cent olarak açıklandı. Öte yandan Çin, Rusya ve Hindistan’da yasaklanmasının ardından  Pakistan’ın da kripto paraya ilişkin çalışmalara başladığını ifade etmesi yatırımcısını hayal kırıklığına uğratmıştı. Bugün, İtalya’nın en önemli bankası UniCredit tarafından gelen bilgilere göre kripto ticaretiyle çalışan müşterilerinin hesaplarını kapatma kararı aldıklarını duyurdu.

İtalyan’nın en önemli bankası UniCredit, resmi Twitter hesabından, kullanıcısının bir sorusuna yanıt verdi. Kripto para satın alındığı takdirde sorun olup olmayacağını sorması üzerine UniCredit  “Merhaba, mevcut Grup politikaları, sanal para veren veya değişim platformu olarak hareket eden karşı taraflarla ilişkileri yasaklamaktadır” ifadelerini kullandı. Bu açıklamasıyla Kripto para kullanıcılarının hesaplarının kapatılacağını ifade ederek kripto paraya ilişkin kesin tavrını da ortaya koymuş oldu.