EkonomiGündem

Yaz aylarına girerken altın fiyatları için kritik seviye: Altın alıp satmayı düşünen herkes için açıklandı!

Altın fiyatları ani yükselişin ardından düşüşüne devam ederken altına yatırım yapan-yapmak isteyen vatandaşlar da fiyatların sene içinde hangi seviyede olacağını merak ediyor. 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Fed toplantısı da beklenirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten altın konusunda kafa karışıklığı yaşayanlar yeni bir altın analizi geldi.

“Altın fiyatları yükselecek mi? Fiyatlar tekrardan yükselecek mi? Altın alınmalı mı satılmalı mı?” sorularını cevaplayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in açıklamaları şöyle oldu:

“Ons altın, merkez bankalarının faiz artırma sürecine rağmen, küresel büyüme endişeleri, enflasyon, ve Çin tarafındaki Covid-19 tedbirlerinin etkisiyle güvenli liman gömleğini tekrar giydi. Yani uluslararası piyasalarda altın değer kazanıyor. Burada kısa ve orta vadeli olarak gram altın ve ons altın için ayrı ayrı değerlendirme yapmalıyız. Şimdi altın fiyatları için yükselişi konuşurken ons altın tarafındaki yükselişler dikkat çekici. 1.980-1.995 dolar bant arasında geziniyor.”

“Ons altın 2.000 dolar seviyesinin üzerinde çok duramıyor. Çünkü Mayıs ayının ilk haftasında Fed faiz kararı var. Muhtemelen tekrar bir baskı gelebilir burada.”

ALTIN ALINMALI MI?

“Kısa vadede 900 TL biraz daha altında 880 TL gibi rakamlara geri çekilmelerin, altın borcu olan, düğün yapacak olan veya altın almak isteyen vatandaşlara alım fırsatı olacağını düşünüyorum.
Nisan ayının sonuna kadar ki süreçte hem gram altın hem de ons altın için geri çekilmeler bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.”

ELİNİZDEKİ ALTINI SATMAYIN

İslam Memiş, “Ben satış yönünde vatandaşların heyecanlı karar vermesi taraftarı değilim. Altın genelde yükseldiği için satılmaz. Bir şey almak için satılır. Ev, araba alımı gibi” diyerek altın satmayı düşünenleri de uyardı.