Ekonomi

Yaz aylarında çamaşırları makineye atarken bunu yapın: 40-50 TL daha az elektrik faturası gelecek!

Yaz aylarının gelmesi ile beraber çamaşır makinesi çalıştırma sıklığı da arttı. Bu da faturalara artış olarak yansıyor. Elektrik faturalarını düşürmenin ise çeşitli yolları bulunuyor. Kirli çamaşırları makineye atmadan, 1 kaşık karbonat eklemek 40-50 TL daha az elektrik faturası gelmesini sağlayabilir.

Elektrik faturasını azaltmanın çeşitli yolları bulunuyor. Karbonat da bunlardan bir tanesi. Vatandaşlar kirli çamaşırlarını atarken karbonat kullandıklarında daha az fatura ödeyebilirler. Karbonat sayesinde çamaşırlar daha az ısıda ve daha kısa programda yıkanabilir. Böylece elektrik faturası da düşmüş olacak.

 

Eko programı kullanın

Öte yandan sadece karbonat kullanarak değil, bir tuşa basarak da elektrik tasarrufu sağlamak mümkün. Makineyi çalıştırırken, ECO tuşuna basılarak tasarruf edilebilir. Bu tuş kullanıldığında devir hızı düşük olduğundan diğer programlara göre çamaşırlar daha uzun sürede yıkanır. Ayrıca ısının 40 dereceyi geçmemesi ile elektrikten yine tasarruf sağlanır. Çamaşırları biriktirerek yıkamak da cepten çıkan paranın azalmasını sağlayacak bir diğer etkendir.