Yemeksepeti Hakkında İnceleme! 25 Milyon Kullanıcıyı İlgilendiriyor!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, milyonlarca kullanıcının bilgilerinin ele geçirildiği iddiası üzerine gündeme gelen Yemeksepeti hakkında inceleme başlattı.

Yemeksepeti geçtiğimiz günlerde bu yıl ikinci kez hacklenme iddiasıyla karşı karşıya gelmişti. Bir önceki olayda 20 milyondan fazla kişinin verilerinin etkilendiği doğrulayan şirket bu sefer ise yaklaşık 60 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin ele geçirildiği iddialarını yalanlamıştı. Olayın ardından hackerlar geçtiğimiz gün on binlerce kullanıcının bilgilerini herkese açık bir şekilde paylaşmıştı.

Veriler Tehdit Altında

Paylaşılan kişilerin bilgileri isim, soy isim, telefon numaraları ve ev adreslerinden ve oluşuyordu. Bilgileri servis edilen kişiler, çok geçmeden tanımadıkları kişilerce rahatsız edilmeye başlamıştı. Yemeksepeti, bu olay hakkında henüz bir açıklama yapmazken Kişisel Verileri Koruma Kurulu’ndan gerekli aksiyon geldi. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, kullanıcıların bilgileri çalındığı iddia edilen Yemeksepeti hakkkında resmen inceleme başlattı. Kurul, Yemeksepeti’nin herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilmediği hakkındaki açıklamasını inceleyecek. Yemeksepeti, canlı destekten hesabı çalınan bir müşterisine böyle bir durumun söz konusu olmadığını bildirmişti.

Exit mobile version