Yemeksepeti’nin sahibi Delivery Hero Türkiye’den çekiliyor

Almanya merkezli gıda teslimat şirketi Delivery Hero, Türkiye ve Tayvan’daki teknoloji merkezlerini kapatma kararı aldı. Aynı zamanda, Berlin’deki ana merkezinde çalışan personel sayısında da azaltacağını duyurdu. Şirket, 2015 yılında satın aldığı Yemeksepeti.com ile birleşmesinin ardından bu adımı atmaya karar verdi.

Berlin merkezli global online yemek sipariş platformu Delivery Hero, 2015 yılında Yemeksepeti.com’u satın almış ve bu satın almanın ardından Türkiye’de ve Tayvan’da faaliyet gösteren küresel teknoloji merkezlerini kapatacağını açıkladı. Şirket, bu değişiklikle birlikte Berlin’deki ana merkezinde istihdam edilen personel sayısında da düşüş yaşanacağını belirtti.

Yapılan açıklamada, bu yıl içinde global hizmet birimlerinde ve Berlin merkezinde çalışan personel sayısının yüzde 13 oranında azaltıldığı bilgisi verildi. Delivery Hero, bu stratejik değişikliklerin şirketin daha etkili ve verimli hale gelmesini sağlayacağını ifade etti. Yemeksepeti.com’un satın alınmasıyla birlikte oluşturulan bu birleşik yapı, şimdi yeni bir organizasyonel düzenlemeyle şekilleniyor.

2015 yılında gerçekleşen satın alma işlemi, Yemeksepeti.com’un tüm hisselerinin 589 milyon dolar değerleme üzerinden Delivery Hero’ya geçmesiyle tamamlanmıştı.

 

Exit mobile version