Yemeyin ve dokunmayın, devlete teslim edin: Getirene para ödemesi yapılacak!

Vatandaşların bunu kesinlikle tüketmemesi ve dokunmaması gerekiyor. Dokunan vatandaşların ise hemen hastanelere başvurması gerekiyor. Öte yandan devlete teslim edenlere ise para ödemesi yapılıyor. Balon balığı destekleme ödemeleri ile ilgili yeni açıklamalar yapıldı. Bu yıl devlete getirene 2,5 TL’den ödeme yapılacak.

Balıkçılar için güzel gelişmeler yaşandı. Üreticilere yapılan balon balığı destekleme ödemesi bu yıl arttırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, lagocephalus sceleratus türü için ödemeler 12,5 TL olarak gerçekleştirilecek. 7 türe de kuyruk veya tane başına 2,5 TL destekleme ödemesi yapılacak. Bu kapsamda Antalya Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Asım Karabulut açıklamalarda bulundu.


Yapılan açıklamalara göre, bu yıl satın alınacak miktarın 1 milyon 250 bin olarak belirlendi.

Yemeyin ve dokunmayın

Balon balıklarının ‘tetrodotoksin’ taşıdığı bildiren Karabulut, yenilmemesi ve dokunulmaması gerektiğini bildirdi. Dokunan vatandaşların ellerini sabunlu suyla yıkamaları ve hastaneye gitmeleri tavsiye ediliyor. Öte yandan izni olmayan balıkçıların balon balıklarını karaya çıkardıklarında 16 Bin TL ceza ödemek durumunda kalacağı ifade edildi.

Exit mobile version