EkonomiGündem

Yeni araç fiyatları dudak uçuklattı! Bir günde 114 bin TL zam!

Döviz kurundaki artışın beraberinde yaşanan zamlar gündem oldu. Döviz kurunun artışları ile birlikte zamlardan en büyük nasibini alanlardan birisi de araba fiyatları oldu. Pandemi sonrasında gözle görülür artış gösteren araç fiyatları son günlerde de daha da arttı. Araç sahibi olmak vatandaşlar için hayal oldu. Sadece bir günde gözle görülür artış gösteren araç fiyatları görenleri şaşkına çevirdi. Araç fiyatları neydi ne oldu? Araç fiyatlarına ne kadar zam geldi? İşte tüm detaylar…
2021 Renault Clio Fiyatları için Yeni Liste Açıklandı! Zam Geldi - Otodünya

Otomobillere bir günde gelen dev zam

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) üst üste aldığı faiz indirme kararları sonrası Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında tarihi düzeyde kayba uğruyor. Bu durum döviz kurundaki dalgalanma neticesinde enflasyonda ağır artışlara neden oluyor. Birçok sektörde yerli ve yabancı üretim ürünlere ardı arına zamlar gelmeye devam ediyor.
Otomobil piyasasını yakından takip eden isimlerden olan ekonomist Emre Özpeynirci, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, 2021 model Yeni Clio’nun dünkü ve bugünkü güncel fiyat listesini paylaşarak, bir günde gelen dev zammı gözler önüne serdi.
Yapılan zamma göre aynı aracın başlangıç paketine bir günde 114 bin Türk Lirası zam geldiği göründü. Dün 247 bin TL olan Joy 1.0 Sce 65 bg model Reno Clio araç, bugünkü güncel listede 361 bin TL fiyatıyla yer aldı.
Yeni Renault Clio ortaya çıktı

“En ucuz Clio’nun bile fiyatı 361 bin TL olmuşsa artık konuşacak bir şey kalmadı.”

Ekonomide yaşanan enflasyon birçok sektörde yüksek fiyat artışlarına neden oluyor. Ekonomi piyasasının yakın takipçilerinden olan ekonomist Emre Özpeynirci, Renault Clio’nun Türkiye’de üretilen otomobiline bir günde gelen dev zammı paylaşarak yaşanan ekonomik krize sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım ile tepki gösterdi. Ekonomist Özpeynirci yaptığı paylaşımda : “Türkiye’de üretilen en ucuz Clio’nun bile fiyatı 361 bin TL olmuşsa artık konuşacak bir şey kalmadı.” ifadelerine yer verdi.
 Ekonomist Emre Özpeynirci Clio zammı ile yaptığı paylaşımın ardından zammın sadece o araçta değil diğer bir çok araçta da aynı şekilde zam yapıldığını ifade etti.
Toyota Yaris 1.0 rekabetçi fiyat avantajıyla pazara sunuldu

“Toyota da, yerli modelleri Coralla, Sedan ve CH-R hariç tüm ithal modellerine bugün itibarıyla %20 zam yapmış”

Özpeynirc yaptığı paylaşımda: Toyota da, yerli modelleri Coralla, Sedan ve CH-R hariç tüm ithal modellerine bugün itibarıyla %20 zam yapmış. En ucuz  Yaris 368.400 TL’den başlıyor. 509 bin TL’ye kadar çıkıyor.” sözlerine yer verdi.