EkonomiGündem

Yeni asgari ücret açıklaması yapıldı!

Gelen son dakika bilgisine göre, asgari ücret hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada, asgari ücret tespit komisyonunun Aralık ayında toplanacağı bildirildi.

Asgari ücretli olarak çalışan binlerce kişi önümüzdeki maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Bu kapsamda son açıklamalar internet sayfaları üzerinden araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücretteki gelir vergisi kesintisine yönelik alternatif çalışmaların gündemde olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, farklı vergi modelleri ve düzenlemelere ilişkin çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Aralık ayında komisyon toplanıyor

2022 yılında maaşların ne kadar ilişkin olacağı ile ilgili toplantının Aralık ayında belli olacağını ifade eden Bakan Bilgin açıklamalarında, “Aralıkta Asgari Ücret Komisyonu toplanacak. Anket ve araştırma sonuçları daha öncesinde elimizde olacak. Sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Bunu, bizim de içinde olduğumuz komisyon açıklayacak.” Dedi.