GündemManşetPolitika

Yeni bakanlar duyuruldu: Vedat Bilgin, Mehmet Muş ve Derya Yanık kimdir?

Resmi Gazete’nin son sayısında kabine revizyonu ve yeni bakanlıkların kuruluşuna ilişkin karar yer aldı. Söz konusu karara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığına ise Mehmet Muş atandı. İşte yeni bakanlara ilişkin bilgiler

Türkiye’de bakanlıklara ilişkin olarak değişiklikler yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Ayrıca yeni balkanların da ataması gerçekleştirildi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN

22 Eylül 1954’te Bayburt’ta dünyaya gelen Vedat Bilgin Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde “Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri” konusunda master çalışmasını, “Türkiye’de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci” adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktora yaptı. York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde “Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer aldı. Gazi Üniversitesi İİB Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Çok sayıda yayımlanmış araştırma kitabı, makale ve çalışmaları bulunmaktadır.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK

1972 yılında Kadirli’de doğan Derya Yanık 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu’na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. İnsan hakları, aile hukuku, çocuk ve kadın hakları alanlarıyla ilgili pek çok sivil toplum çalışması olan Yanık’ın basın-yayın organlarında muhtelif tarihlerde mesleki, edebi ve siyasi yazı ve çalışmaları yayınlanmış ve yayınlanmaktadır.

TİCARET BAKANI MEHMET MUŞ

1 Mayıs 1982 tarihinde Sürmene, Trabzon’da dünyaya gelen ve AK Parti İstanbul milletvekili olarak Meclis’e giren Mehmet Muş 2015 yılında ise AK Parti MKYK üyeliğine seçildi. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Muş Washington State University School of Economic Sciences’de Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Özel sektörde Bütçe Planlama ve Raporlama Uzmanı olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında Ekonomi Doktorasını tamamladı.

Yeni bakanların atamasına ilişkin olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Sayın Vedat Bilgin’i, Ticaret Bakanlığına atanan Sayın Mehmet Muş’u, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atanan Sayın Derya Yanık’ı tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.