Yeni Bir Virüs Mü Yayılıyor? O Yerde Sahiller Boşaltıldı

Çin’in Wuhan kentinde 2019 yılının sonlarında ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs’ten sonra bir virüs daha mı yayılıyor iddiaları gündemde. Namibya kıyılarındaki manzaraları gören yetkililer alarmda! Yeni bir virüs mü ortaya çıkıyor? Namibya’da kıyıya vuran hayvan cesetleri uzmanları alarma geçirdi. Virüs şüphesi ile tüm sahiller boşaltıldı.

Tüm dünyanın konuştuğu olay Namibya’da meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Güney Afrika Ülkesi Namibya’da kıyıya yüzlerce hayvan ölüsü vururken, yeni bir virüs şüphesi ile tüm ülke alarm verdi. Sahiller boşaltıldı. Vatandaşlara ölü hayvan ve özellikle hasta ve ölü kuşların bulunduğu bölgelere yaklaşmamaları konusunda çağrısı yapıldı.

Halka Tedbirli Olun Uyarısı Yapıldı

Namibya,  Tarım, Su ve Toprak Reformu Bakanlığı bünyesindeki Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 13 Ocak tarihinde kıyıya en az 200 hayvan ölüsünün bulunduğu belirtildi. Veteriner Baş Sorumlu su Albertina Shilongo, “Ürperme, titreme, sendeleme hareketleri ve baş şişmesi gibi klinik işaretler gösteren hasta kuşlar da gözlendi. Hasta kuşlardan bazıları donuk durma ve insanlardan kaçmama gibi işaretler de gösteriyordu” ifadelerini kullandı. Halka yapılan açıklamada özellikle hasta ve ölü kuşların bulunduğu bölgelerden uzak durulması için açıklama yapıldı. Namibya’da yaşanan bu olay tüm dünyada merakla takip edilmeye devam ediyor. Acaba yeni bir virüs mü yayılacak?

Exit mobile version