GündemManşet

Yeni corona virüsü tedbirleri gelecek mi? Yarın açıklanacak!

Türkiye’de günlük corona virüsü vaka sayısı 30 bin üzerine çıktı. Bu nedenle vatandaşlar yeni tedbirlerinin uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar. Son gelen bilgilere göre ise corona virüsü vaka sayılarındaki artış yarın Kabine Toplantısı’nda masaya yatırılacak. Toplantının ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak.

Corona virüsü pandemisine karşı Türkiye’nin mücadelesi devam ediyor. Ancak alınan tüm tedbirlere rağmen günlük vaka sayısı 30 bin sınırını aştı. Bu nedenle vatandaşlar yeni kısıtlama kararları alınıp alınmayacağını merak ediyorlar.

Gelen son bilgilere göre ise İki haftada bir olağan toplantısını yapan kabine, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeniden toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılacak olan toplantının ana gündemini ise koronavirüsle mücadele oluşturacak. Toplantıda, günlük vaka sayılarındaki artışın nedenleri, kısıtlamaların artırılıp artırılmayacağı, Türkiye’nin aşı tedarikinde geldiği son nokta, yerli aşı çalışmaları, tam normalleşmeye geçiş takvimi gibi konular masaya yatırılacak. Toplantı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamada bulunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aşılanma açıklaması

Geçtiğimiz günlerde aşı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılanmanın bitiş tarihine ilişkin olarak şu açıklamada bulunmuştu:

”Temenni ederiz ki mayıs, haziran gibi bu iş tamamlansın, bitsin. Çin’den 50 milyon doz aşı bekliyoruz. Almanya’dan 1,5 milyon doz BioNTech aşısı geldi. Rusya ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya’dan da yine aynı şekilde aşı gelme itibarıyla bu bizi rahatlatacak.”