EkonomiGündem

Yeni destek kararı resmen duyuruldu: Her haneye 3 bin TL verilecek!

Destek ödemesi açıklaması geldi. Her haneye 3 bin TL yardım yapılacak. Yardımla ilgili detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni destek kararını vatandaşlara duyurdu. Bakan Yanık, 27 Eylül tarihinde Ardahan’da yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından evlerinden tahliye olan vatandaşlara 3 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Yeni bir destek kararı alındığı açıklandı. Bakan Yanık, 27 Eylül’de Ardahan’da meydana gelen depremin ardından vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için 500 bin TL kaynak ayırdıklarını ve hanelere 3 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.

YENİ DESTEK KARARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ardahan’da meydana gelen depremle ilgili olarak, “27 Eylül’de Ardahan’da meydana gelen deprem sonrası vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için 500 bin TL kaynak aktarıyoruz.” dedi.

3 BİN TL VERİLECEK

Depremden dolayı evlerinden tahliye olan vatandaşlara destek vereceklerini belirten Bakan Yanık, “Konutlarından tahliye edilen vatandaşlarımıza ilk etapta hane başına 3 bin TL olmak üzere acil destek sağlıyoruz. Hane zarar tespitlerinin ardından hane eşyası ve hane yapım-onarım desteklerini de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla gerçekleştireceğiz” dedi.