Ekonomi

Yeni dönemde herkes katılım bankaları aracılığı ile ev sahibi olacak! 2022 Konut kredisi faizleri sıfırlandı!

Ekonomik alanda yaşanan olumsuz gelişmeler, geçtiğimiz yıldan bu yana pek çok sektörü direkt olarak etkileyerek hizmet ürünlerine yüksek oranlı zamların yansıtılmasına sebep oldu. Zamlardan nasibini alan sektörlerden biri de emlak sektörü oldu. Hem yeni hem de ikinci el konutların fiyatları, yaşanan gelişmeler ile birlikte nerede ise 2 katına çıktı.

Ekonomi piyasalarında yaşanan bu olumsuz gelişmelerden sonra konutların fiyatlarının bir anda artması, vatandaşların ev sahibi olma hayallerinin suya düşmesine sebep oldu. Ancak katılım bankaları, vatandaşların yüzlerini güldürecek müjdeli haberi verdiler. Bankaların resmi internet sitesinde yayınlanmış olan konut finansmanı hizmetlerine göre yeni dönemde ev sahibi olmak isteyenlere, avantajlı fırsatlar sunulacak.

Türkiye Finans Katılım Konut Finansmanı 2022

Özel katılım bankalarından biri olarak hizmet veren Türkiye Finans Katılım Bankası, yeni dönemde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara konut finansmanı hizmeti ile destek olacağını açıkladı. Banka söz konusu hizmeti için vade sayısını 120 ay, kâr payı oranını ise yüzde 1,69 olarak belirledi. Bu veriler ışığında hizmetten 100 bin TL’lik destek almak isteyen vatandaşlar için ödenecek aylık taksit tutarı, 1.951,16 TL olarak hesaplandı.

Vakıf Katılım Bankası Konut Finansmanı 2022

Düzenlediği finansman kampanyaları ile dikkat çeken Vakıf Katılım Bankası, yeni dönemde hem sıfır konut almak isteyen müşterilerine hem de ikinci el konut almak isteyen müşterilerine konut finansmanı hizmeti aracılığı ile destek olacağını açıkladı. Banka söz konusu hizmeti için azami vade sayısını 120 ay, kâr payı oranını ise yüzde 1,54 olarak belirledi. Bu veriler ışığında hizmetten 100 bin TL’lik destek almak isteyen vatandaşlar için ödenecek aylık taksit tutarı, 1.832,87 TL olarak hesaplandı.

Ziraat Katılım Bankası Konut Finansmanı 2022

Ziraat Katılım Bankası da yeni dönemde konut sahibi olmak isteyen ancak nakit desteğine ihtiyacı olan müşterilerine, konut finansmanı hizmeti sunacağını açıkladı. Banka söz konusu hizmeti için kâr payı oranını yüzde 1,45, azami vade sayısını 120 ay olarak belirledi. Bu veriler ışığında hizmetten 100 bin TL’lik destek almak isteyen müşteriler için ödenecek aylık taksit tutarı 1.763,40 TL olarak hesaplandı.