Ekonomi

Yeni eğitim- öğretim dönemine hazırlanan Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Denizbank, öğrencilerin eğitim masraflarını üstleneceklerini açıkladı!

Ekonomi piyasalarının olumsuz gidişatlarına bağlı olarak zamlanan eğitim masrafları, ailelerin bellerini bükmeye başladı. Bu noktada devreye giren Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Denizbank, ilgili şartları sağlayan tüm ebeveynlere çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaları amacı ile eğitim kredisi hizmeti sunacağını açıkladı.

Halk Bankası’ndan Eğitim Desteği!

Artan eğitim masraflarına karşın anne ve babaların yanında yer alan Halk Bankası, eğitim kredisi hizmetinin ayrıntılarını paylaştı. Banka, söz konusu hizmetinin üst limitinin kişiden kişiye göre değişiklik göstereceğini belirtirken, azami vade sayısının 36 ay, aylık ortalama faiz oranının ise yüzde 1,71 olduğunu duyurdu.

Halk Bankası tarafından geliştirilmiş olan eğitim kredisi hizmetinden 10 bin TL tutarında destek almak isteyen vatandaşların ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 36 ay vade ve yüzde 1,71 faiz oranı karşılığında 395,61 TL olarak hesaplandı.

Ziraat Bankası’ndan Eğitim Desteği!

Yeni dönemde artan eğitim masraflarına karşın vatandaşın yanında yer aldığını duyuran kamu kurumlarından birisi de Ziraat Bankası oldu. Banka, ilgili hizmetinin 36 ay vade ile sınırlandırıldığını bildirirken, söz konusu hizmetine ortalama olarak yüzde 1,94 faiz oranı uygulayacağını belirtti.

Ziraat Bankası tarafından geliştirilmiş olan eğitim kredisi hizmetinden 15 bin TL’lik nakit desteği almak isteyen vatandaşların ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 619,94 TL olarak hesaplandı.

Denizbank’tan Eğitim Desteği!

Özel bankalardan birisi olan ve geliştirdiği avantajlı hizmetleri ile dikkat çeken Denizbank, yeni dönemde çocuk okutan ailelere eğitim kredisi hizmeti aracılığı ile destek olacağını bildirdi. Banka ilgili hizmetinin azami vade sayısını 36 ay ve 50 bin TL’ye kadar olan taleplere uygulayacağı faiz oranını yüzde 1,69 olarak belirledi. Bu veriler ışığında çekilecek olan 10 bin TL’lik kredinin aylık taksiti 394,09 TL olarak hesaplandı.