Kamu

Medaş Yeni Elektrik Aboneliği Artık Böyle Yapılıyor! İnternetten Elektrik Aboneliği Yapma

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAS) 2021 yılında ilk defa elektrik bağlanacak bina veya tesisler için enerji müsaadesi ve proje onay işlemlerini ‘e-imza’ ile yapacak. Yapılan bu yenilik ile beraber kullanıcılar dijital kanallar üzerinden 24 saat başvuru yapma imkanını elde etmiş olacaklar.

Konya ile birlikte 6 şehirde elektrik dağıtım hizmeti veren MEDAŞ kullanıcılara sunulan hizmetin kalitesini artırmak için çalışmalarına devam ediyor. 2012 yılından bu yana yeni yapıların ilk bağlantı işlemleri olan enerji müsaadesi ve proje onay işlemleri dijital ortamda yapılmaya başlanmıştı.

Tamamı coğrafi bilgi sistemle ilişkilendirildi

2016 senesinde ise ‘Yalın Bağlantı Sistemi’ ile tesisat kontrol başvurusu dahil tüm abonelik süreci yeni bir dijtial kanala alındı. Bu sistem ile beraber kuruma gelenerek halledilecek bir çok işlem online ortamda gerçekleştirilebilir hale geldi. MEDAŞ 2021 yılında tamamladığı enerji müsaadesi, proje onayı, dağıtım sistemine bağlantı anlaşması ve tesisat kontrol işlemlerinin tamamını coğrafi bilgi sistemle ilişkilendirdi.