Gündem

Yeni fenomen vakası! Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal kardeşler gözaltında

Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin gözaltına alındığı operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre, fenomen kardeşler 2020 yılından bu yana devam eden bir operasyonla ilişkilendirilen bir suç örgütüne üye olmakla suçlanıyorlar ve bu örgüt tarafından gerçekleştirilen 100 milyon TL’lik vurguna dahil edildikleri iddia ediliyor.

Televizyon programlarındaki çıkışları ve sosyal medya hesaplarındaki lüks yaşantılarıyla bilinen Bahar ve Nihal Candan kardeşler, sabah saatlerinde İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan kardeşler, emniyet görevlileri tarafından sorguya çekildi. Aynı operasyon çerçevesinde Hacı İsrafil S. isimli bir kişi de Kars’ta gözaltına alındıktan sonra İstanbul’a getirildi.

90 milyon liralık haksız kazanç

Fenomen kardeşlerin gözaltına alınma sebebinin, 2020 yılında başlatılan bir operasyonla bağlantılı olduğu öğrenildi. Bu operasyonda, aralarında Eren Koç’un da bulunduğu 24 kişi tutuklanmıştı. Operasyon sonucunda ele geçirilen 197 bin TL, 70 bin TL’lik çek senet, 2 araç ve 2 ruhsatsız tabanca ile 29 müştekiden 90 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği belirlenmişti.

Suç örgütü mensubu olmakla suçlanıyorlar

Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin, suç örgütünün mağdurlara piyasa değerinin altında otomobil satma vaadinde bulunarak onların güvenini kazanmak için kullanıldığı ortaya çıktı. Fenomen kardeşlerle birlikte toplam 3 kişinin emniyetteki işlemleri sürerken, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar emniyete götürüldüler. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Bahar ve Nihal Candan kardeşler ile Hacı İsrafil S.’nin “Örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından sorgularına devam edileceği belirtildi.

Ayrıca, şüphelilerin 2020, 2021 ve 2022 yıllarında toplamda 79 kişiyi dolandırdığı ifade edildi.