GündemKamu

Yeni genelge yayımlandı: Çalışanları ilgilendiriyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni bir genelge yayımladı. Yayımlanan genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarının normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdürmelerine karar verildi.

Corona virüsü salgını sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarında memurların çalışma saatleri değiştirilmişti. Ancak 1 Temmuz tarihinden itibaren memurlar normal çalışma saatlerine döndüler. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni bir genelge gönderdi.

Genelgede ifadeleri kullanıldı:

01.07.2021 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdürmeleri,

Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar (yönetici pozisyonundakiler hariç) ile gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanların idari izinli sayılmaya devam edilmesi,

Bu Genelge kapsamında idari izinli sayılanların, amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmaması ve hizmetine ihtiyaç duyulanların görevlerine dönmeleri, uygun görülmüştür.

Bilgileri ile konuya ilişkin 2021/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde belirtilen diğer tedbirlerin riayet edilmesi hususunda gereğini rica ederim.