Yeni hafta içerisinde kar lapa lapa geliyor! Havalar 5 derece birden düşüyor!

Hafta sonu soğuk hava dalgasının gelmesiyle beraber iliklerimize kadar donduk. Meteoroloji tarafından yeni gelen hafta için art arda uyarı geldi. Yağış bulunmadığı cumartesi ve Pazar günlerinde hava sıcaklıkları eksi dereceleri gördü. Ancak vatandaşları bu hafta içerisinde lapa lapa kar bekliyor.

Güneydoğu ve Karadeniz açısından yoğun kar yağışı uyarısı gerçekleşti. Ege ve Akdeniz dışında 5 bölge içinde kar bulunuyor. Ayrıca İstanbul’da da buzlanma uyarısı verildi. Hava durumu uzmanları tarafından 15- 19 Ocak içerisinde İstanbul’da kar yağışlarının etkili olacağı duyuruldu.

Hafta sonuna kar doldu: lapa lapa kar müjdesi! 15-19 Ocak arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu son tahminlere göre ülke geneli içinde parçalı bulutlu olarak süren yeni hafta kendini dondurucu olan soğuklara bırakıyor. İstanbullu olan vatandaşlar uzun süredir beklemiş oldukları kar yağışı müjdesi de 15 ila 19 Ocak tarihleri haftasında geldi. Ege ve Akdeniz bölgeleri dışında 5 ayrı bölge içinde yoğun kar yağışlarının beklenmiş olduğu hafta içerisinde peş peşe uyarılar yapıldı.

Yağışlar; Muş bölgesinin güneyi ve Siirt doğusunun yükseklerinden gelen kuvvetli kar, Bitlis ve Hakkari çevresi ile Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun illerin yüksekleri, Van Güney’i ve Şırnak doğusunda yoğun kar yağışı beklenmektedir.

Hava Sıcaklıkları 2 ila 5 Derece Kadar Düşüyor

Marmara batısı ile iç ve doğu bölgeler içinde buzlanma ve don olayları ile beraber yer yer sislenme bekleniyor. Doğu Karadeniz de özellikle iç kesimlerde yüksekleri ile beraber Doğu Anadolu kuzeyi ve doğusunda çığ tehlikesi yer alıyor.

Marmara İçinde Orta Şiddette Rüzgâr Bekleniyor

Rüzgarın genelde kuzeyde, yurdun güneydoğu kesimleri içinde güneyden hafif, ara sırada orta kuvvetlerde, Orta Karadeniz ve Marmara da kuvvetli şekilde yaklaşık 40 ila 60 km/saat hızında eklenmesi beklenmektedir.

İllerde Hava Durumu

 

 

 

 

Exit mobile version